tirsdag den 9. januar 2018

Esbjerg Kommune får støtte til at forskønne Mandø

ByfornyelseMed 1,4 mio. kr. fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil Esbjerg Kommune i et partnerskab med bl.a. Mandø Fællesråd forskønne og forny et par af Mandøs markante bygninger.

Det gælder bl.a. en bygning, hvor Mandø Brugs har til huse. Bygningen ligger på en central plads på øen, hvor der også er (traktor)busholdeplads, legeplads, museum, campingplads og spisesteder.

Mandø-projektet har titlen Partnerskab om borgerdrevet byfornyelse i landsbyen Mandø By og har fokus på ”øens bygningsarv og kvalitetsturisme”. Udover brugsforeningens bygning omfatter projektet en lade, som skal omdannes til fælles lager og værksted.

I projektet skal Esbjerg Kommune i øvrigt udarbejde en håndbog med ”tips og tricks om byningsfornyelse”, som kan bruges af andre små ø-samfund i Danmark.

Pengene kommer fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens pulje til ”byfornyelse”, hvorfra der i december 2017 blev uddelt midler til i alt syv projekter, der alle skal ”udbrede mere forpligtende landsbypartnerskaber”.

Formålet med de syv projekter er at udvikle nye måder at samarbejde og finansiere byudvikling på - for derved at øge muligheden for at skabe levedygtige landsbyer og boligområder. For at gøre de mange gode idéer mere håndgribelige samt afhjælpe tomme og nedslidte bygninger er alle projekterne bundet op på en konkret fysisk indsats, som partnerskabet skal stå for, hedder det i en pressemeddelelse fra styrelsen. 


Læs mere: www.trafikstyrelsen.dk/DA/Presse/Nyhedsarkiv/Bolig-og-byfornyelse/2017/12/Trafik-Bygge-og-Boligstyrelsen-uddeler-ni-mio-kr-til-forsoeg-med-landsbypartnerskaber.aspx