tirsdag den 1. september 2015

LAG-projekt giver turisterne nye oplevelser på Tunø

Med et LAG-tilskud på 1.6 mio. kr. er Tunø blevet udstyret med shelters, grillhytte, udsigtstårn, nye campinghytter, naturlegeplads og afmærkede naturstier. Alt sammen til glæde for øens mange naturinteresserede turister.
Projektet har kostet i alt ca. 3.2 mio. kr., og Småøernes Aktionsgruppe har bidraget med 750.000 kr., og den lokale LAG Odder giver 850.000 kr.

Projektet omfatter også grejbank med udstyr til friluftsoplevelser og udeundervisning samt opgradering af faciliteter og arealer på havneområdet. Desuden er naturformidling på Tunø forbedret med store oversigtstavler, kortborde og infotavler rundt på øen samt en ny folder om Tunøs natur og kultur.

Bag projektets står et partnerskab med bl.a. Tunø Beboerforening, Odder Kommune, Naturstyrelsen, Tunø Natur- og Turismegruppe, Tunø Færge, Tunø Havn, og Danmarks Naturfredningsforening.

Med det utraditionelle samarbejde har projektet fået 400.000 kr. fra Naturstyrelsens særlige pulje til Lokale, Grønne Partnerskaber

Odder Kommune har været projektholder, men Tunø Beboerforening har været en vigtig partner og har bl.a. koordineret den ulønnede, frivillige indsats, som udgør mere end 500 timer.


Læs Odder Kommunes omtale: 

Hent projektbeskrivelsen: http://polweb.nethotel.dk/Produkt/PolWeb/Sog/ShowFile.asp?p=odder&ID=28145