tirsdag den 19. januar 2016

Hjarnøboere i spidsen for nyt turismesamarbejde

Foreningen Øliv Hjarnø står i spidsen for en nyetableret turismegruppe, hvor hjarnøboerne samarbejder med organisationer og virksomheder i landsbyerne Glud og Snaptun på fastlandet. Målet at styrke turismeerhvervet og det lokale engagement med fokus på værtskab og lokalt netværk.

Med fem minutters færgesejlads mellem Snaptun og Hjarnø og fem minutters kørsel mellem Snaptun og Glud udgør de tre lokalområder en naturlig enhed ved Horsens Fjord. I området finder man bl.a. museum, lystbådehavn, færgehavn, spiseteder,  naturcenter og campingplads. Det  er denne styrkeposition turismegruppen vil understøtte og udvikle.

Turismegruppen har - med Øliv Hjarnø som projektholder - fået midler fra Hedensted Kommunes Landdistriktspulje, så den de næste måneder kan invitere lokale virksomheder til netværksmøder og kurser.

På kurserne kan virksomhedsejerne og frontpersonalet i turismebranchen bl.a. lære om værtsskab, målgrupper og kommunikation. Projektet har også fokus på de frivillige, der møder turisterne som guider e.l., og på en temadag for denne målgruppe er emnerne fx ambassadørrollen, service og formidling af ’den gode historie’.

Projektet gennemføres i samarbejde med LearnMark Erhverv i Horsens.

Læs mere om projektet: http://gludby.dk/wp/?p=1869