tirsdag den 5. april 2016

Ny sommerrute på vej til de sydfynske småøer

 Turisme  Ideen om at give turisterne mulighed for at øhoppe mellem en hel stribe af småøer bliver nu en realitet i det sydfynske øhav. Hjortøboen, som til daglig betjener Hjortø, skal til sommer forbinde Hjortø, Skarø, Drejø og Avernakø.

Med den nye sommerrute bliver det muligt at stå på Hjortøboen i Svendborg og derfra hoppe mellem øerne, inden rejsen slutter i fx Faaborg. Hjortøboens øhop kan nemlig forlænges med Ø-færgen, der sejler trekantssejlads mellem Avernakø, Lyø og Faaborg. Med en øhop-billet kan hele rejsen gøres for 100 kr. pr. person.

Bag det nye initiativ står havnemestrene og turistcheferne fra Svendborg og Faaborg i samarbejde med Naturturisme I/S. Foreløbigt skal den nye sommerrute testes i 2016.

Visionen er at gøre øhop muligt i Det Sydfynske Øhav på samme vis som i fx Det Græske Øhav, hvor trækplastret for mange besøgende netop er muligheden for at kunne hoppe fra ø til ø. Målet er tiltrække både dagsturister og nye overnattende turister.

Der vil blive udformet turforslag til inspiration for de øhoppende turister, og der vil ligeledes blive udfærdiget en lille pixi-bog med information, kort og historier fra de øer, der er med i øhoppet. Produktionen af både pixi-bog og turforslag er gjort mulig med tilskud fra LAG Småøerne, der sammen med den fynske LAG SØM  har støttet havneprojektet En sejlerdestination i verdensklasse.

Hent Hjortøboens sommersejlplan her (som pdf-fil) www.hjorto.dk/hjorto_sejlplan_2016.pdf