tirsdag den 3. oktober 2017

Crowdfunding gav lån på 2 mio. kr. til Fejøplantage

Alternativ finansiering Laust Spandet Jensen driver Vesterled Frugtplantage på Fejø. Her dyrker han bl.a. æbler og pærer, der sælges som øproduktet Fejø Frugt i Irma og i andre Coop-butikker. For at imødekomme efterspørgslen er han i færd med at omlægge en del af plantagen til økologi, og dermed har han også brug for et nyt kølerum til den økologiske frugt. 

En af udfordringerne ved den økologiske omlægning er netop de nye investeringer og behovet for finansiering. Derfor har Laust Spandet Jensen søgt nye veje og alternativ finansiering.

Via Coop Crowdfunding og 260 bidragydere har Laust Spandet Jensen lånt 1.750.000 kr. til etablering af det nye kølerum, og desuden har Coops crowfunding givet ham et lån på 300.000 kr. til omlægning af selve plantagen. Lånene er til en rente på fire pct.

Coop åbnede i april en platform, hvor 19 projekter kunne 'crowdfunde' og dermed søge støtte hos Coops kunder og andre interesserede.  Platformen gav mulighed både for direkte støtte (med belønning) og for lån.  Laust Spandet Jensen rejste et lån på 300.000 kr. til Fejø Frugt på bare to dage.
Coop Crowdfunding er en online platform, der formidler kontrakt mellem private og danske fødevareproducenter og -virksomheder. Visionen for Coop er at gøre det nemmere og billigere for producenter at skaffe penge til at føre deres drømme ud i livet samtidig med, at det giver private mulighed for at støtte konkrete projekter – og få en belønning eller en god rente.

Læs mere om Coop Crowdfunding:
Opret et crowdfunding-projekt: https://crowdfunding.coop.dk/businesses
Fejø Frugt hos Irma: https://irma.dk/frugt-groent/skibet-er-ladet-med-frugt-og-groent


Se video om Laust Spandet Jensens plantage og crowdfunding: