onsdag den 14. marts 2018

Temamøde om "Fremtidens ø-projekter?"

TemamødeLAG Småøerne holder lørdag den 21. april 2018 generalforsamling og temamøde om ”Fremtidens ø-projekter? ”. Det sker på Hotel Plaza i Odense. 

Temamødet begynder kl. 10.30 (men vi byder på kaffe, te og brød allerede fra kl. 9.30). Kl. 12.30 spiser vi frokost, og derefter begynder vores generalforsamling.

Til vores temamøde om ø-projekter har vi inviteret programchef Stine Lea Jacobi fra Realdania. Hun fortæller om Realdanias nye filantropiske strategi og mål, hvilke slags projekter der støttes, og hvordan et typisk ansøgningsforløb ser ud.

Fra festivalen AvernaX (som igen i år slår lejr ved Munke Strand på Avernakø) kommer Laura Kjeldbjerg og  Jonas Pors, og de deler ud af deres tanker bag projektet – og af deres erfaringer med at stable et succesfuldt festivalprojekt på benene.

Realdania
Realdania er en filantropisk forening, som støtter projekter, der ”skaber livskvalitet for alle gennem det byggede miljø. ” Realdania er bl.a. kendt for kampagnen Underværker og for det store partnerskabsprojekt Mulighedernes Land.  I 2011-2013 stod Realdania bag kampagnen Stedet Tæller, som skulle ”kaste lys over yderområdernes særlige potentialer”.

På småøerne har Realdania de seneste år bl.a. givet penge til Strynø Skole og Kulturhus og Lyø Kulturcenter samt til en udsigtspost ved Knudeklinten på Fur. Men Realdania er lige nu også involveret i forprojekter og analyser vedr. turisme på Sejerø og Venø.

Senest har Realdania i samarbejde med bl.a. VisitDenmark og Naturstyrelsen udpeget ørkenen på Anholt og Knudeklinten på Fur som to spots blandt i alt 50 unikke steder i den danske natur – som er med i turguiden Smutturen. Målet med Smutturen er at øge interessen for ”naturgivne steder i Danmark” for at tiltrække flere besøgende.

Stine Lea Jacobi, som holder oplæg på vores temaøde, er programchef og bl.a. ansvarlig for Realdanias indsats med ”yderområdernes potentialer”.


AvernaX
Musikfestivalen AvernaX afholdes i år den 9.-12. august på Avernakø, og der er udsolgt!
Bag festivalen AvernaX står foreningen Avernax. I foreningens manifest står bl.a.:  

”Avernax er grundlagt på et længerevarende kærlighedsforhold til Avernakø, fællesskabet, musikken og ølivets generelle fortræffeligheder… Avernax er til for Avernakø og skal afholdes på øens præmisser. Råvarer til madlavning skal som udgangspunkt være produceret på Avernakø eller af andre lokale leverandører... Øens erhvervsdrivende vil, så vidt muligt, være hovedleverandører til festivalen.” (citat slut)

Foreningens eventuelle overskud går til det lokale foreningsliv. Og øboere deltager gratis i festivalen, som også har et tær samarbejde med det socialpædagogiske opholdssted Munkegården på Avernakø

Laura Kjeldbjerg, som er med os den 21. april, er kommunikationsansvarlig hos AvernaX, og hun står bl.a. for festivalens optræden på de sociale medier og for pressearbejdet. Jonas Pors er ansvarlig for de frivillige på festivalen og for en del af samarbejdet med Avernakøs beboere. 


Projekter: ny viden og debat
Kom og få ny viden om projekter, tilskud, samarbejde, ideer, finansiering og ... drift. Fra folk med fingeren på projektpulsen. 

Og vær med i debatten om fremtidens ø-projekter: Hvad skal fremtidens ø-projekter gøre for småøerne? Hvem står bag? Hvordan skal de finansieres? Hvilke forventninger har vi til dem? Hvad betyder de, og hvilken effekt har de? Har vi brug for noget nyt? 

Vær med i debatten. Og tag din nabo med!


Tilmelding
For medlemmer af foreningen er LAG Småøerne vært for en frokost. Af hensyn til planlægningen skal vi bede om tilmelding. Vi skal have din tilmelding senest den 5. april 2018. Send en mail til sekretariatet@danske-smaaoer.dk eller ring til Aase på tlf. 62 51 39 93.

Sted


Kontakt: Mere info om arrangementet får du hos vores koordinator Morten Priesholm, på tlf. 22 32 84 93 og mp@lag-smaaorne.dk