mandag den 10. august 2015

Strynøs smakkecenter åbner udstilling til 5.5 mio. kr.

Småøernes Aktionsgruppe gav i 2013 1 mio. kr. til en stor, ny udstilling på Øhavets Smakkecenter på Strynø. Nu er projektet vokset, og smakkecenteret bruger i samarbejde med Naturturisme I/S i løbet af det næste år i alt 5.5 mio. kr. på at opbygge ”et moderne og attraktivt center for natur- og kulturhistorie”.

Den nye udstilling skal formidle viden om naturen og kulturhistorien på Strynø og i øhavet omkring Strynø. Målet er, at gæsterne bruger udstillingen som springbræt til gode oplevelser i naturen. Derfor skal udstillingen huse udstyr og redskaber, som gæsterne kan låne og bruge, når de går på opdagelse i naturen og i havet. De nye oplevelsesmuligheder skal også indgå i et tæt samspil med de øvrige aktiviteter, som centeret udbyder, fx sælsafari, smakkesejlads, kajaksejlads m.v.

Naturturisme I/S står i spidsen for etableringen af den nye udstilling, som ventes klar til brug i 2016.

Med 1 mio. kr. er udstillingsprojektet på Strynø blandt de projektet, der har fået flest penge fra Småøernes Aktionsgruppe. Øhavets Smakkecenter fik i 2012 desuden 600.000 kr. fra aktionsgruppen til etablering af jordvarme og solcelleanlæg.

Ud over Småøernes Aktionsgruppe har Nordea-fonden bevilget 3.9 mio. kr., og der er bevilliget 600.000 kr. fra Friluftsraadet

Småøernes Aktionsgruppe fordelte i 2007-2013 i alt 43 mio. kr. til 140 projekter på småøerne.


Find Øhavets Smakkecenter: www.smakkecenter.dk