mandag den 6. februar 2023

Turismedag for småøerne den 14. marts - i Odense

Den 14. marts 2023 holder LAG Småøerne og Sammenslutning af Danske Småøer turismedag. Et af temaerne er "turismeudviklingsplaner" med Endelave som eksempel (foto: Destination Kystlandet).

Øturisme ▪ LAG Småøerne og Sammenslutningen af Danske Småøer inviterer til temadag om turisme. Alle turistaktører på småøerne og deres samarbejdspartnere er velkomne. 

Vi holder fokus på samarbejde i turismebranchen, bæredygtig turisme og strategiske udviklingsplaner. 

Temadagen finder sted på Mødecenter Odense fra kl. 10.00 til kl. 15.30 den 14. marts 2023.

På vores turismedag vil der være rig mulighed for erfaringsudveksling og for at møde andre turistaktører og samarbejdspartnere. Med mødet vil vi levere viden, inspiration og konkrete råd og idéer til udvikling af turisme på småøerne og hos øernes virksomheder. 

Blandt oplægsholderne finder man Marie Raunkjær fra Ro Naturcamp på Fejø og Karsten Justesen, der som direktør i Destination Sønderjylland har et tæt samarbejde med turismevirksomheder på bl.a. Aarø. 

Også Mette Bjelke (chefkonsulent hos Niras) deltager og vil fortælle om arbejdet med en strategisk-fysisk udviklingsplan på Endelave. Bag den indsats står et samarbejde mellem Destination Kystlandet, Horsens Kommune, Dansk Kyst- og Naturturisme og LAG Småøerne. Det kan man læse mere om her:
 ▪ www.kystlandet. dk 

 ▪ http://lag-smaaoerne.blogspot.com/2022/05/nye-udviklingsplaner-skal-gre-turismen.html


Oplægsholderne

Vi har den 1.marts 2023 rettet i teksten i dette afsnit, idet titlen på Kristof Tomejs oplæg er ændret.

  • Karsten Justesen, direktør i Destination Sønderjylland: Sammen om turismeudvikling – samarbejdet mellem destinationsselskaber, kommuner og turismeaktører (www.visitsonderjylland.dk)
  • Carina Ren, centerleder ved Tourism Research Unit, Aalborg Universitet: ”Nearcation” – øernes oplagte markedsføringspotentiale (https://vbn.aau.dk/da/organisations/tourism-research-unit-tru)
  • Mette Bjelke, Chefkonsulent hos Niras: Strategisk-fysisk udviklingsplan for småøerne – eksempel fra Endelave (www.niras.dk)
  • Marie Raunkjær, RO Naturcamp, Fejø: Marie fortæller om sin naturcampingplads på Fejø (www.ro-naturcamp.dk)
  • Kristof Tomej, adjunkt ved Center for Turisme, Innovation og Kultur, Syddansk Universitet: Regenerativ turisme – for småøernes levedygtighed (https://www.sdu.dk/en/forskning/tik)


Øturisme: LAG Småøernes turismeindsats
I vores turismeindsats har vi siden 2015 haft fokus på at udvikle småøernes turismevirksomheder og fremme både samarbejdet mellem virksomhederne og ø-virksomhedernes samarbejde med erhvervskontorer, konsulenthuse, turismeorganisationer, destinationsselskaber m.fl.

Man kan læse mere om LAG Småøernes turismeindsats her: http://lag-smaaoerne.blogspot.com/p/turisme.html 


Tid & sted

Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C (www.moedecenter.dk)

Tirsdag den 14. marts 2023 kl. 10.00 – 15.30. Der er kaffe/te og morgenmad fra kl. 9.30.


Tilmelding

Opdatering den 1. marts 2023: 

Vi har ikke flere ledige pladser til vores turismedag, beklager. 


Deltagergebyr

Pris for arrangementet inkl. fuld forplejning er 150 kr.

Indbetal deltagergebyr til Fynske Bank på konto 0860 – 8159709516.

HUSK at skrive dit navn, samt ordet “Turismedag“.